Canlı cansız bütün varlıkların aurası vardır ve özel bir fotoğraflama yöntemi olan kirilian ile çekilir. Aura varlıkların çevrelerine yaydıkları enerji ile oluşan, fotoğraflandığında yukardaki gibi görünen enerji alanıdır. Bu alanın içerdiği renkler ve ışınım oranı, ilgili varlık hakkında pek çok bilgi verir. Insan aurasından hangi hastalık ( daha gerçekleşmemişse bile)ve hangi organlarda olduğu, endişe, neşe, huzur gibi birçok ayrıntı anlaşılır. Bu şekilde birçok problem daha ortaya çıkmadan enerji bedeninde farkedilerek önlem alma imkanı doğar.
Peki ya yediğimiz sebzeler, meyveler?
Aynı şekilde bitkiler de çevrelerine enerji yayar. Doğal olarak çiğ
yiyeceklerimizin, tohumlarımızın, suyumuzun da auraları ışıl ışıl parlar.
Özellikle tohumun aurasına dikkat ederseniz tohumdan yayılan enerjinin diğer
bitki auralarından daha güçlü olduğunu görürsünüz. Aynı bitkide tazeliğine ve
doğallığına bağlı olarak bu aura değişkenlik gösterir. Bu enerji onların
canlılığı azaldıkça azalır. Hele genetiğinin değişmiş olması aurayı bozar. GDO
lu besinlerden uzak durmak için bir neden daha! Pişim sırasında sıcaklık 45 dereceye geldiğinde:
Enzimlerin % 100 ü
Vitaminlerin %85 i
Proteinin %50 si eksilir.
Pişirme aslında
çoğunluğu alkali olan bitkileri asidik yapar. Bitkinin bünyesindeki oksijen yok
olur, antioksidan özelliğini kaybeder.
Eğer çiğ ile pişmiş, taze ile bayat
arasındaki aura farkını görebilseydik acaba kaç çeşit besini daha farklı tarzda
sofralarımıza koyardık?
Holistik öğretide her bitkinin, besinin pişirim sırasında artık ölü olduğunu, ölü besinlerle beslenmenin vücudumuza yarar yerine zarar verdiğini, hastalıklara yol açtığını, elden geldiğince YAŞAYAN yani çiğ, kurutulmuş, salamura gibi besinlerle beslenmenin önemi belirtilir. Bir tohumun aurası onun içindeki yaşam gücünün göstergesidir. Çimlendirilmiş tohum yemek, doğal beslenmede müthiş enerjilerin ve bir tohumun Içindeki yaşamın bize akması demektir. Denemek isteyenler için bilgi: çimlendirilmiş yeşil mercimek, özellikle salatası mükemmel oluyor. Kavrulmamış badem, fındık, ceviz, kabak çekirdeği, ayçiçek çekirdeği, keçi boynuzu... Hepsi içlerinde var olan enerjiyi koruyorlar. Kurumaları ölmeleri demek değil. Sadece pişmeleri içlerindeki yaşam enerjisini yok ediyor. Badem, fındık,
![]() |
Elma Aurası |
Doğal beslenmeye atılan ilk adım en büyük
adımdır. Acelemiz yok. Doğal besin konusu engin bir deniz, önemli olan
birbirini destekleyen bilgileri toparlamadan, kulaktan dolma şeylerle doğala
ulaşalım derken kendimize zarar vermeyelim. Vücudumuzu dinlemeyi bilelim.
HOŞÇAKALIN